SEO Specialist

Solliciteer nu

SEO Specialist

Zorg jij ervoor dat heel Europa ons weet te vinden?

Full-time · Amsterdam
Dé VakantieDiscounter is het grootste online reisbureau van de Benelux. Vanuit Amsterdam hebben we de afgelopen jaren de Nederlandse en Belgische reismarkt veroverd. We zijn flink aan het opschalen om de komende jaren nationaal en internationaal door te kunnen groeien. Om deze groei en ambities waar te maken, zijn wij op zoek naar een SEO-Specialist om ons marketing team uit te breiden.


Wie zoeken we?

Samen met een team vol gedreven marketing specialisten bouw je in de rol van SEO-Specialist aan datagedreven internationale marketing campagnes. Vanuit jouw specialisme op het gebied van SEO zorg jij ervoor dat iedereen die zoekt naar een vakantie niet om dé VakantieDiscounter heen kan. De focus ligt daarbij op de technische kant van SEO. Als teamlid van het Digital Media team weet je deze behoefte als geen ander door te vertalen naar concrete optimalisaties en nieuwe initiatieven. Daarnaast ben je op het gebied van content ondersteunend aan het content team.


Wat ga je doen?

Met ons ervaren content team hebben wij het optimaliseren van onze content voor SEO al goed onder de knie. Al onze content wordt naar best practices geschreven en ingericht. Om ervoor te zorgen dat nog meer vakantiegangers ons weten te vinden focus jij je op de technische SEO-inrichting van onze websites in Nederland, België en Duitsland (HolidayDiscounter.DE).

Je deinst er niet voor terug om diep in de data te duiken om kansen te ontdekken en vertaalt dit door naar je collega’s in het product- en development-team. Termen als structured data, hreflang, sitemaps en crawl budget breng jij als geen ander over op jouw collega’s. Met jouw kennis en passie voor SEO ben jij de vraagbaak én sparringpartner binnen dé VakantieDiscounter.

Alle ontwikkelingen en trends op het gebied van SEO volg je op de voet. Je test graag nieuwe mogelijkheden en rolt experimenten uit. Je analyseert deze tests nauwgezet en wordt enthousiast van het delen van de nieuw vergaarde inzichten met jouw collega’s.

Bij SEO hoort ook linkbuilding. We verwachten dat jij hierin het voortouw neemt. Wij proberen dit op een natuurlijke manier te doen en we blijven weg van het grootschalig inkopen van links. In Nederland hebben we intussen een redelijk linkprofiel, maar zeker voor onze groeimarkten België en Duitsland is hier nog veel werk te verzetten.

Gaat het je al duizelen? Dat is niet nodig. We zien graag dat je de tijd neemt om de verschillende taken en tools onder de knie te krijgen. Met het volgen van (online) trainingen en het bezoeken van events kun je jouw specialisme nog verder ontwikkelen.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je voert SEO-audits uit om alle kansen en belemmeringen voor een betere vindbaarheid inzichtelijk te maken. Diep in de data en logs duiken en dit doorvertalen naar concrete optimalisaties is iets waar jij enthousiast van wordt.

 • Je stelt prioriteiten voor SEO-optimalisaties in samenwerking met onze conversiespecialisten, ontwikkelaars en contentspecialisten;

 • Je doet zoekwoordonderzoek om onze zichtbaarheid op het gebied van SEO en SEA verder te versterken. Je doet dit in samenwerking met het content-team en onze SEO-specialisten;

 • Je weet als geen ander de juiste middelen in te zetten om linkbuilding tot een succes te maken. Je laat hierin geen kans onbenut. 

 • Je draagt experimenten aan op SEO-gebied en voert deze ook zelf uit. Hierin werk je o.a. nauw samen met onze SEA-specialisten om de ROI van het search kanaal te maximaliseren;

 • Je bouwt handige dashboards om inzicht te krijgen in rankings, kansen en meer;

 • Meten is weten! Bij dé VakantieDiscounter is data-driven werken geen buzzword om de vacaturetekst op te leuken. Jij baseert strategische en tactische beslissingen als geen ander op data en vertaalt deze door naar concrete optimalisaties;

Wat vragen we?

 • Je hebt een hbo-werk- en denkniveau;

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met (technisch) SEO;

 • Je bent technisch onderlegd op gebied van html, javascript en css. Je weet de vertaling naar development te maken;

 • Je zit vol ideeën, spart graag met andere vakidioten en wordt enthousiast van het analyseren en delen van resultaten;

 • Je hebt hands-on ervaring met diverse SEO-tooling en tools als Search Console en Google Analytics;

 • Je bent op de hoogte van de nieuwste SEO-technieken en weet als geen ander in te spelen op de algoritmes van Google;

 • Je spreekt Nederlands en Engels.

Wat bieden we?

Een uitdagende baan bij een reisbedrijf dat alles nét even anders doet. Dat zie je bijvoorbeeld terug in ons gloednieuwe, kleurrijke kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Je vindt er een prachtig dakterras (voor leuke do- en vrijmibo’s), pingpongtafel, jeu de boules-baan en gamesruimte. Work hard, play hard! Daarnaast kun je rekenen op de volgende voordelen:

 • Salaris (zodat je je bucketlist kunt afstrepen), reiskostenvergoeding
 • Een jaarlijkse vakantie met het hele bedrijf
 • 30 vrije dagen om zélf op vakantie te gaan (bij fulltime dienstverband)
 • Laptop, beeldscherm, toetsenbord en muis om thuis een fijne werkplek te creëren
 • Hybride werken & flexibele werktijden
 • Korting op vakanties en autohuur
 • Gratis reis- en annuleringsverzekering (zodat je goed voorbereid op vakantie gaat)
 • Goede leermogelijkheden; wij investeren in jouw ontwikkeling d.m.v. cursussen en events

Ben jij de SEO Specialist die we zoeken?

Dan leren wij je graag kennen! Stuur je motivatiebrief en cv via onderstaande sollicitatiebutton en wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie of thee.

N.B. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werken niet met recruiters.

Korting op vakanties en huurauto's

Gratis reis- en annulerings-verzekering

Hybride werken thuis en op kantoor

Memorabele borrels en feestjes

Gezonde lunches

We investeren in jouw ontwikkeling