Air Relations & Traffic Manager

Solliciteer nu

Air Relations & Traffic Manager

Ben jij thuis in de wereld van airlines en heb je een goed netwerk en commercieel inzicht? Dan zoeken we jou! 

Full-time · Amsterdam

Dé VakantieDiscounter is het grootste online reisbureau van de Benelux. Vanuit Amsterdam hebben we de afgelopen jaren de Nederlandse en Belgische reismarkt veroverd. We zijn flink aan het opschalen om de komende jaren (inter)nationaal door te groeien. Om deze groei en ambities waar te maken, zijn wij op zoek naar een Air Relations & Traffic Manager.

Wie zoeken we?

Jij hebt een winnaarsmentaliteit en weet binnen je bestaande netwerk het maximale resultaat te behalen, schroomt niet om nieuwe contacten aan te boren om zo de business te laten groeien en bent helemaal thuis in de airline wereld. 

Wat ga je doen?

Bij dé VakantieDiscounter werken wij met een succesvol hybride model, waarbij wij enerzijds uitstekende partnerships onderhouden met de bekende touroperators en anderzijds werken aan ons eigen ‘high quality’ product. Als Air Relations & Traffic Manager ben jij samen met de afdeling Supply verantwoordelijk voor het uitbouwen van ons eigen product. Het is aan jou de taak om ons airline assortiment uit te breiden naar wereldwijde bestemmingen in diverse markten. 

Het doel van de afdeling Supply is om significante groei te realiseren op bestaande bestemmingen en nieuwe bestemmingen succesvol te lanceren. Daarnaast zullen wij onze ambities verder uitbreiden naar nieuwe Europese markten. Jij speelt hierin een cruciale rol en hebt dan ook bewezen succes in dit aspect op het gebied van airlines.  

Je beschikt over een groot bestaand airlines-netwerk en bent verantwoordelijk voor het verder uitbouwen en het ontwikkelen van (nieuwe) relaties. Je kunt goed onderhandelen en bent een kei in het regelen van speciale deals en fares. Het maken van goede analyses en op basis hiervan groei realiseren is jouw tweede natuur.  

Je monitort op dagelijkse basis of het gewenste vluchtaanbod boekbaar is voor de klant. Vluchtschema’s worden continu onderhouden en teruggekoppeld aan de Countrymanagers, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het accommodatie aanbod. Je rapporteert op wekelijkse basis de resultaten aan partners en het management.  

Je informeert de organisatie over promotionele activiteiten, je inventariseert optimalisatiemogelijkheden én je zorgt dat de teams optimaal gebruik kunnen maken van de door partners beschikbaar gestelde tooling. Ook ben je het aanspreekpunt voor alle vlucht gerelateerde zaken. Wanneer je te maken krijgt met stakingen, wijzigingen en/of annuleringen speel je hier adequaat op in. 

Tot slot vertegenwoordig jij onze organisatie tijdens events, beurzen en salesbezoeken.  

Wat vragen we?

• Je bent afgestudeerd aan een (bij voorkeur) toeristische hbo-opleiding

• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol

• Je hebt bewezen succes in het opbouwen en uitbouwen van vluchtaanbod

• Je hebt commercieel inzicht en een sterk analytisch vermogen

• Je kunt goed met Excel overweg, ervaring met Tableau of vergelijkbaar is een pré

• Je hebt kennis van IATA, GDS en Flight consolidators

• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

• Je bent fulltime beschikbaar voor 32 tot 39 uur per week

Wat bieden we?

Een uitdagende baan bij een reisbedrijf dat alles nét even anders doet. Dat zie je bijvoorbeeld terug in ons gloednieuwe, kleurrijke kantoor aan de Herengracht in Amsterdam. Je vindt er een prachtig dakterras (voor leuke do- en vrijmibo’s), pingpongtafel, jeu de boules-baan en gamesruimte. Work hard, play hard!

• Marktconform salaris (zodat je je bucketlist kunt afstrepen), reiskostenvergoeding

• Een jaarlijkse vakantie met het hele bedrijf

• Laptop, beeldscherm, toetsenbord en muis om een fijne thuiswerkplek te creëren

• Hybride werken (3 dagen per week op kantoor)

• Korting op vakanties en autohuur

• Gratis reis- en annuleringsverzekering (zodat je goed voorbereid op vakantie gaat)

• Goede leermogelijkheden; wij investeren in jouw ontwikkeling d.m.v. cursussen en events

Ben jij de Air Relations & Traffic Manager die we zoeken?

Dan leren wij je graag kennen! Stuur je motivatiebrief en cv via onderstaande sollicitatiebutton en wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie of thee.

N.B. Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werken niet met recruiters.

Korting op vakanties en huurauto's

Gratis reis- en annulerings-verzekering

Hybride werken thuis en op kantoor

Memorabele borrels en feestjes

Gezonde lunches

We investeren in jouw ontwikkeling